Хто на що вчився

Якось мій знайомий сказав, що йому конче треба заробити 12 000 грн. І він придумав, як це зробити. Він вирішив замість квартири зняти кімнату у цій квартирі і платити на 1000 грн. оренди менше. За рік він набере потрібну суму.

Йому так сподобалася ця ідея, що він почав аналізувати, де  і на чому він ще може зекономити. Цьому аналізу він почав приділяти 80% свого часу. І сказав, що вже має певні здобутки в тому процесі, знайшов де ще зекономити можна і скільки.

Коли ж я запитав у нього, чи не хоче він 80% свого часу присвятити не пошукам, де можна зекономити, а пошукам, де можна заробити, то може й економити не так вже й потрібно буде. Крім того, можливості економити обмежені, а можливості заробити – ні.

А Ви не замислювалися над тим, чи над тим ви замислилися?

Адже людина є тим, про що вона думає. Мислення бідної людини відрізняється від мислення багатої. І якщо бідна стане мислити як багата, то вчинки її будуть відповідати думкам багатої людини. Ці думки приведуть до вчинків, які вчиняють багаті люди, а вчинки дадуть свій результат.

Коли ж Ви 80% свого часу вчитеся економити, то Ви навчитеся економити, а не заробляти. Адже на усе інше, включаючи заробляння, Ви витрачаєте лише 20% часу.

Тож вислів «Хто на що вчився» має сенс.