Будь-який вчинок має наслідки. Чи потрібні вони Вам?


Німці мені багато разів казали, що будь-які мої вчинки мають відповідні наслідки. І не варто дивуватися тому, що вони (наслідки) настали. І от з того часу, коли я це усвідомив, перед тим, як вчиняти будь-яку дію, зважую на те, які саме наслідки така дія матиме. Про них не важко здогадатися.

А якщо йдеться про те, яких наслідків такий вчинок точно не матиме, то здогадатися ще простіше. Наприклад, якщо я хочу, купити хліба і йду за ним у перукарню, то не важко здогадатися, що потрібний мені результат у вигляді купленого хліба, я не матиму. Вгадайте, піду я в перукарню за хлібом?

У групи Наутілус Помпіліус є пісня з такими словами: «Если ты пъеш с ворами, опасайся за свой кошелек». Сідаючи пити зі злочинцями, варто бути обережним та пильнувати гаманець. Не варто очікувати того, чого точно не станеться, і варто очікувати те, що має статися.

А тепер спрощую сказане: перш ніж вчинити будь-яку дію, будь-який вчинок, поміркуйте над тим, які наслідки слід очікувати, та чи є ці наслідки для ВАС бажаними. Якщо відповідь «так», то продовжуйте. А якщо ВИ точно знаєте, що бажаний результат є недосяжним, то чи варто починати?

А скільки вчинків та дій ви здійснюєте, точно знаючи при тому, що очікуваного результату н буде? А потім чомусь засмучуєтеся і ображаєтеся?