Цивільний кодекс України: Науково-практичний коментар. Том 4. (cпівавторство)

Цивільний кодекс України: Науково-практичний коментар (пояснення, тлумачення, рекомендації з використанням позицій вищих судових інстанцій, Міністерства юстиції, науковців, фахівців). – Т.4: Об’єкти. Правочини. Представництво. Строки / За ред. проф. І. В. Спасибо-Фатєєвої. – Серія «Коментарі та аналітика». – Х.: ФО-П Колісник А. А., 2010. – 768 с.

ISBN 978-966-2233-00-1.
ISBN 978-966-2233-09-4 (Том 4).

У четвертому томі коментарю розглядаються об’єкти цивільних прав, правочини, представництво і довіреність, строки, позовна давність та особисті немайнові права фізичних осіб. Правове регулювання правочинів має універсальне значення і є основоположним для зобов’язань, воно стосується численних аспектів видів, форми правочинів, порядку їх вчинення та умов дійсності. Норми, присвячені об’єктам цивільних прав, так само носять загальний характер, оскільки цивільні правовідносини складаються з приводу визначених у главах 12-15 ЦК України об’єктів. На практиці виникає чимало питань стосовно представництва, оскільки ці відносини мають певні особливості. Строки відіграють також істотну роль у цивільних правовідносинах. Особисті немайнові права важливі для будь-якої фізичної особи, що дозволяє кожному реалізувати свої природні потреби і відчувати своє місце в суспільстві.

Проблематика, якій присвячено цей науково-практичний коментар, та поради, бачення, позиції, що в ньому надаються, роблять його незамінним помічником при вирішенні проблем, які виникають на практиці при застосуванні ЦК України.

Для нотаріусів, суддів, адвокатів, науковців, викладачів і студентів вищих навчальних закладів, юристів-практиків.

Залишити відповідь