Джерелом Ваших надбань є Ви самі.

Якось мій знайомий – італієць запитав: «Якщо я буду їсти як ти протягом місяця, я стану струнким?». У відповідь я підвів його до дзеркала і запитав у свою чергу у нього: «Що ти бачиш?». Він відповів, що бачить себе.
«Те, що Ти бачиш у дзеркалі, є результатом Твого образу життя. Як Ти живеш, що їси, скільки рухаєшся, такий і результат Ти маєш. Зміниш образ життя на один місяць, матимеш результат зміненого образу життя. Повернешся до попереднього образу життя, повернеться й попередній результат».
Усе, що я маю сьогодні, це результат того, як я жив до цього. Комфортне життя для мене означає одночасно і комфортний образ життя, і комфортний результат. Якщо я «сяду» на сувору дієту і великі фізичні навантаження, я отримаю, можливо, той результат (у вигляді мого тіла), який буде комфортним для мене. Однак образ життя навряд чи стане комфортним для мене.
Якщо ж людину влаштовує багато і смачно їсти, мало рухатися, то такий образ життя для такої людини можливо буде комфортним. Але якщо їй не подобається при цьому її тіло, то результат буде некомфортним. Ви ж знаєте людей, які дивлячись на своє тіло постійно збираються «сісти» на дієту.
Дискомфорт в образі життя чи в його результаті призводить до дискомфорту у житті в цілому. Це як в математиці: мінус на плюс при множенні дає мінус. Плюс дає множення двох плюсів. Комфортним є, коли і образ життя і результат такого образу дають відчуття комфорту.
Звісно, що в математиці ще й два мінуси при множенні дають плюс. Проте навряд чи два дискомфорти у житті нададуть людині відчуття комфорту. Не варто на це розраховувати.
Тож якщо Вас не влаштовує те життя, яке Ви маєте, або ті результати, яких Ви досягли (хоч у формуванні Вашого тіла, хоч у вихованні дітей, хоч у професійних досягненнях…) змінювати треба шлях, який Вас до такого результату привів.
Одна моя знайома «сіла» на кефірну дієту. Сказала, що «посидить» на ній три тижні і набере потрібну форму, а потім буде у цій формі жити. Я їй пояснив, що вона матиме таку потрібну форму доти, доки «сидітиме» на кефірі. Їй не комфортно буде з друзями на пікніку, чи в гостях, коли ті їстимуть смачні страви, а не лише питимуть кефір. Їм стане не цікаво з нею, а їй – з ними, якщо вона усе своє життя «сидітиме» на кефірі. А потім і коло її друзів зміниться. Вона послухала і сказала, що їй набридла кефірна дієта: занадто некомфортно їй так жити.

Альберт Ейнштейн з цього приводу казав, що той образ мислення, який завів Вас туди, де Ви знаходитеся, ніколи не заведе Вас в інше місце. Наприклад, якщо Ваші доходи занадто низькі у порівнянні з Вашими бажаннями, то дякувати Ви маєте Вашому образу мислення. Тим більше, що Ви знаєте людей, які мають бажані для Вас доходи. Значить, ці люди мають інший образ мислення, відмінний від Вашого.
А у Тіціано Терцані в романі «Ще одне коло на каруселі» є така думка: «Лікуватися не значить ковтати пігулку кожні шість годин… Значить очистити свій розум і застосовувати його у підтримці процесу одужання… Лікуватися значить орієнтуватися на правильний стиль життя». («Curarsi non vuol dire ingoiare una pillola ogni sei ore… Vuol dire purificare la propria mente e usarla per sostenere il processo di guarigione… Curarsi vuol dire orientarsi verso un giusto stile di vita».Tiziano Terzani «Un altro giro di giostra»).

Тож Вам приймати рішення, що робити з тим, чого Ви досягли! Чи варто Вам досягати чогось іншого, змінивши Ваш образ мислення!

Залишити відповідь