Для того, щоб жити у суспільстві, йому треба щось дати!

Людина – істота суспільна. Навряд чи хтось стане це заперечувати. Для того, щоб вижити в сучасному суспільстві, людина багато чого від суспільства отримує та має отримувати. Це одяг, їжа, різні послуги… Хтось є виробником тканини, хтось – одягу з цієї тканини, хтось перевозить одяг, а хтось його продає. Для того, щоб усе це можна було отримати треба заплатити гроші, або ще якийсь еквівалент витрачених на виробництво одягу зусиль суспільства. Виходить, що перш ніж щось отримати, треба щось віддати.
Отже для того, щоб отримати щось від суспільства, людина має цьому суспільству щось дати взамін, щось створити таке, що суспільству потрібно, є для нього корисним. Тож, налаштовуючись на життя в суспільстві, людина має поміркувати над тим, чим саме вона може бути корисна цьому суспільству, що вона йому зможе дати, що зробити.
Виходить такий собі звичайний «товарообмін».
Та от для того, щоб цей «товарообмін» не лише відбувся, а й став приємним, потрібно усього на всього, щоб те, що робить людина, було їй приємно робити, а суспільству це було приємно від людини приймати. І тоді настає гармонія: людина робить те, що їй приємно робити, та отримує те, що їй приємно отримувати.
А Ви в такій гармонії живете???

Залишити відповідь