Для чого Вам святкувати день народження!

Чому і для чого святкують день народження? Чому і для чого ВИ святкуєте свій день народження?

Спостерігав я за дітьми: їх у дні народження найбільше приваблюють подарунки. Саме їх вони чекають і не досить часто акцентують увагу на тому, хто саме їх дарує.

Дорослих цікавлять теж подарунки і… визнання. Що більше, не знаю.

Тих дорослих, які ще не вгамували свій потяг до матеріального цікавлять все ж таки подарунки. Їм приємно отримувати речі матеріального світу.

Іншу категорію дорослих цікавить, хто саме і як саме привітав їх з днем народження. Що більше людей привітало, то більш значущим себе вони відчувають. Адже, як відомо, усі ми – істоти суспільні. Ми не можемо прожити без суспільства бодай дня. Нам потрібно тепло, одяг, їжа, увага, повага… Враховуючи, що суспільство не є однорідним, а вибудоване у певній ієрархії, рівень, який людина у цій ієрархії займає, виливається у певну кількість матеріальних і духовних благ. Що вище рівень, то більше благ. Тож і прагнуть дорослі у свій день народження визначити своє місце у суспільстві.

От і день народження – день, у який Тобі кажуть, який Ти гарний, добрий, сміливий, мудрий, чесний, розумний, справедливий, сильний, мужній…. Тобі визначають Твоє місце у суспільній ієрархії.

Та чи дійсно воно Твоє, якщо це кажуть лише у Твій день народження?

Усвідомивши, що багато привітань з днем народження і відповідних епітетів чуєш лише в цей день, зрозумієш, що не усі вони свідчать про те, яким Ти є насправді.

А якщо день народження без подарунків і привітань, то чи цікаво Вам було би його святкувати?

Важко буде зрозуміти цей мій лист тому, кому подобається святкувати день народження. Тож не ображайтеся на мене. Це лише моє бажання звернути ВАШУ увагу на це явище.