Чому дорослим подобається святкувати дні народження?

Навряд чи помилюся, якщо скажу, що багато хто з дорослих святкує свій день народження і йому це подобається. Чи не так?

А як Ви вважаєте, чому дорослим подобається святкувати дні народження? Багато хто відповідає, що це можливість зустрітися з друзями і поспілкуватися. Але для того, щоб зустрітися з друзями, з якими дійсно хочеться зустрітися і поспілкуватися, день народження не потрібен. Якщо є таке бажання не станете ж Ви чекати дня народження.

Та й щодо спілкування на дні народження маю великі сумніви. Просто згадайте, як саме відбувається це свято. Сказали тост, випили, закусили, вийшли подихати нікотином, і нове коло. Необхідність придумати тост, музика та дещо розслаблений стан внаслідок дії алкоголю навряд чи сприяють спілкуванню. Чи Ви іншої думки?

Подарунки? Можливо вони є тим, що приваблює дітей у дні народження. А от щодо дорослих, маю сумніви. Адже матеріальний стан нашого життя вже сягнув того рівня, коли дефіцит речей майже зник. То ж очікувати, що Вам подарують на день народження те, чого Ви не маєте змоги придбати самостійно, навряд чи вдасться. Адже сьогодні майже усе можна купити. Питання лише в наявності коштів. Якщо ж у Вас не вистачає грошей на нове авто чи квартиру, то самі оцініть, наскільки ймовірно, що Вам їх подарують на день народження.

Часто помічав, що подарунки, отримані на день народження, «передарюють» наступному імениннику. Один мій знайомив якось зробив помітку на подарованій йому пляшці віскі і подарував її далі. За п’ять місяців він отримав цю саму мічену пляшку як подарунок з приводу професійного свята.

Тож, подарунки в день народження дорослої людини я би не став вважати тим, заради чого доросла людина цей день народження святкує. Якщо святкує, то гроші й на речі має. А як не має грошей на речі, то й святкувати навряд чи буде за що.

Залишається ще одна причина. Я її назвав «відчуття свого місця у суспільній ієрархії». У серіалі «Картковий будиночок» якось дружина політика запитала у чоловіка, чого від нього хотіла журналістка. Відповідь була такою: «Як усі люди, місця за столом».

Усі запрошені на день народження «вимушені» хвалити іменинника, називати його розумним, гарним, добрим… А якщо ці слова звучать від людини, яка сама займає високе місце у суспільній ієрархії, то й значимість самого іменинника істотно зростає. Як Ви вважаєте, скільки людей з Вашого ж оточення хотіли би, щоб на дні народження їх вітали відомі письменники, артисти, журналісти, впливові люди…?

Якщо Ваша відповідь: «Багато», то Ви знаєте, що є основною причиною для того аби святкувати день народження.

Можете заперечувати усе написане вище, а можете просто поміркувати про це. І погодитися, або не погодитися.