думки, дії, результат

Знаєте, чим відрізняється від ВАС людина, яка досягла результату, який би ВИ самі хотіли досягти? Наприклад, чим від ВАС відрізняється людина, яка заробляє стільки, скільки ВИ би хотіли заробляти? Або чим від ВАС відрізняється людина, яка має таку фізичну форму, яку ВИ би хотіли мати?

Відповідь буде в кінці.

Усі ми досягли якогось певного результату в житті: в професійному, сімейному, матеріальному та в інших планах. І цей результат ми досягли завдяки вчиненим нами діям. Можна цей результат ще «списати» на певні обставини, але ж у ці обставини ми потрапили також завдяки нашим діям. Знаєте, як в тому анекдоті: «Я завжди знаходжу вихід із будь-якої ситуації. Але найбільше мене цікавить питання, як я знаходжу туди вхід?»

Перш ніж вчиняти будь-яку дію, ми про неї думаємо. Кожна дія є результатом нашої думки. Як ми думаємо, так ми і вчиняємо. Як ми вчиняємо, такий результат ми й маємо. Тож, щоб прийти до іншого бажаного результату необхідно вчинити дії, які до цього результату приведуть. А для того, щоб ці дії вчинити треба їх попередньо обдумати, треба щоб ці дії спочатку народилися у нашій свідомості у вигляді думок.

Тож маємо: щоб отримати інший результат, ніж ми вже отримали, треба інакше подумати, ніж ми думали заради вже отриманого результату. Ейнштейн притримувався думки про те, що той образ мислення, який завів ВАС туди, де ВИ є, ніколи не заведе ВАС в інше місце. Буквально це виглядає так: ВИ навряд чи опинитеся в бані, якщо думатимете про те, що ВАМ треба купити хліба.

І це ніби просто звучить, але на практиці, виявляється дуже складним для усвідомлення. Коли до мене прийшов колега і сказав, що хоче заробляти втричі більше, ніж заробляє, я йому порадив думати як людина, яка заробляє втричі більше, аніж він. У відповідь я отримав низку заперечень, аргументів та обґрунтувань про те, що він і так думає, як людина, яка заробляє втричі більше. Але чомусь не заробляє.

Буває так, що людина, яка хоче отримати якийсь бажаний результат, копіює дії, які привели інших до такого результату. Залишаючи при цьому свої «старі думки».

Якось мій друг – італієць запитав у мене, чи схудне він, якщо харчуватиметься і навантажувати себе фізично так, як це роблю я, але протягом місяця. Я йому відповів, що він досягне певного результату через місяць, але потім усе повернеться назад. І причиною тому буде його повернення до «старих думок».

Саме з цієї причини «не працюють» ніякі дієти і люди скаржаться на те, що немає сенсу цілий місяць «сидіти на кефірі», оскільки потім усе, що «скинув», повертається назад дуже швидко.

Якщо хтось хоче бути струнким усе своє життя, він має усе своє життя мати думки стрункої людини. Зміняться думки і уся «стрункість» зникне разом з ними.

Тому немає сенсу копіювати чиїсь дії, а не думки. ВАШІ «старі думки» будуть вступати в конфлікт з ВАШИМИ новими скопійованими діями і будуть конфліктувати з ними аж поки не зміняться: або ВИ почнете думати інакше, або ж ВАШІ дії «підлаштуються» під ВАШІ «старі думки».

А ще Ейнштейн стверджував, що проблема не може бути вирішена на тому рівні, на якому вона виникла. Треба перейти на інший рівень. Іншими словами, якщо ВАШІ думки привели до якоїсь проблеми, то ВАМ потрібні зовсім інші думки для її вирішення.

Гадаю, відповідь на поставлені на початку запитання ВИ вже й так знаєте. Чи ще ні?